Massages


Ontspannende massage van het ganse lichaam

Deze massage is een volledig manuele massage van het volledige lichaam. Het is veel meer dan alleen enkele effleurages (lange strijkbewegingen) zoals vele massages uitgevoerd worden. Alle spieren worden stuk voor stuk stevig behandeld (je kan zelf aangeven hoe stevig je de massage wil). Indien je kiest voor deze "volledige lichaamsmassage" wordt het gehele lichaam, voorkant en achterkant behandeld. Deze massage zorgt voor een weldadig gevoel van ontspanning.

Indien gewenst krijgt ook uw gezicht een subtiele deugddoende massage. (niet standaard)

U kan kiezen uit verschillende plantaardige oliën, met of zonder lekker geurtje.


Prijs is  12.50 euro  per  15 minuten


Omwille van de intensiteit, voor zowel uw als mijn lichaam en geest, is de maximum tijdsduur van deze massage 1u30min.Gezichtsmassage

Omvat hoofdzakelijk het gezicht en hoofd, maar ook hals en schouders.

De tijdsduur van deze aparte gezichts-massage is zo'n 30 minuten.

Met zuivere Jojoba-olie.


Kostprijs: 30 euro.


Ayurvedische Lichaamsmassage op Vloermat

De Ayurvedische massage met (behoorlijk veel) kruiden-olie is één van de belangrijkste therapievormen die de ayurvedische therapeuten vandaag nog steeds gebruiken.
Deze Ayurvedische massagetechnieken zijn een onderdeel van de geneeskunst die al meer dan 5000 jaar oud is. Er bestaan meer dan 4000 jaar oude ayurvedische teksten waarin het belang van een oliemassage voor een goede gezondheid benadrukt wordt.
Ayurvedische massage is een massagevorm die vanuit een holistisch perspectief vertrekt. Alles is en wordt met elkaar verbonden door de massage van spierkettingen en behandeling van bepaalde marmapunten.
Laat je het allemaal maar gebeuren, dan zal je merken dat deze massage ook enorm ontspannend kan werken.

Hier zie je hoe sommige van de bewegingen grote delen van het lichaam behandelen. In dit geval de grote assymetrische beweging. Het eerste deel van de massage gebeurt steeds in buiklig. Dan gaan we over naar de benen. Dan terug de rug (symmetrische bewegingen). Dan vraag ik je om je te draaien, terwijl ik ervoor zorg je toegedekt blijft. Dan start echter dezelfde soort bewegingen op de voorzijde van het lichaam. Hier ligt het model met de buste bedekt.

In realiteit zal voor een vlotte massage de buste echter steeds ontbloot worden. Het is voor mij de normaalste zaak van de wereld om met 'een menselijk lichaam' om te gaan en mijn behandeling te geven zonder dat ik daar veel over nadenk. Wees er je echter van bewust dat deze 'open houding' niet voor iedereen even makkelijk is... Al gaat dat meestal wel vlotjes eens je de bewegingen en m'n nabijheid al wat gewoon bent na massage van uw rug en achterkant benen...Kostprijs: 12,50 euro  per  15 minuten.   (standaard tijdsduur: 1u30)

Extra: optie kruidenolie: + 10 euro
(draag bij voorkeur 'klein' en 'simpel' ondergoed die eventueel in de kookwas kan (olie))


Ayurvedische Stempelmassage - Pinda Sweda

Aangewezen voor: afvoer afvalstoffen, reinigende werking op de organen, verlichtende werking bij reuma, jicht, spierpijn, artritis, frozen shoulder, etc.
Zorgt voor een intens gevoel van ontspanning na de massage.

Ik bereid zelf de smeuïge rijstpap met kruiden.
Deze gaat dan in katoenen doekjes. Ik maak daarmee 4 stempels.
De stempels worden opgewarmd tot ze tot in de kern echt 'warm' hebben.

Tijdsduur: ongeveer 1 uur  /  Prijs: 90 euro.

Ayurvedische Voetmassage

Toen ikzelf voor de eerste keer deze massage kreeg was ik al na 10 minuutjes compleet uit m'n hoofd.
Ideaal voor wie wil kennis maken met de weldaad van een 'massage'.
De voeten worden gemasseerd met lichtjes opgewarmde olie of koude geklaarde boter.
(In de Ayurveda masseren ze vaak de voeten om aandoeningen aan de ogen te verlichten !!)

Eerst krijgen uw voetjes een heerlijk voetbadje en scrub in warm water met gemalen himalayazout.
Daarna volgt de massage als volgt:
Er wordt Prana (levensenergie) opgewekt, dan wordt er gemasseerd met Ayurvedische olie (of Ghee) in combinatie met het gebruik van de typische koperen schaaltjes (ruw en glad) en mijn zachte handen. Er gaat ook aandacht naar vele marma punten op uw voeten.

Kostprijs: 25 euro.extra info


de Olie voor de lichaamsmassages

Ik maak gebruik van verschillende soorten kwalitatieve plantaardige olie voor de massage.
Voorbeelden: Zoete Amandelolie, Perzikpitolie, Jojobaolie, Sesamolie, enz.
Soms worden er enkele druppels etherische olie toegevoegd aan de draagolie voor een specifieke toepassing of diepere werking op je psyche.
Een douche nemen, onmiddellijk na de massage, is eigenlijk zonde...
Laat de olie nog even de tijd om uw huid binnen te dringen en deze te voeden.
Ervaar de weldaad van de massage maar dus ook van de massage-olie...

Comfort !

Tijdens een massage hangt er veel af van het comfort en gevoel van welbehagen.

Daarom koos ik voor een hoog kwalitatieve massagetafel met een dikke vulling en regelbare hoofdring. De positie zal worden aangepast naar uw persoonlijke houding en gemak.

De kamer word opgewarmd tot minimum 25°C. Je wordt ook steeds toegedekt met handdoeken.

De olie word opgewarmd zodat deze goed vloeibaar is en quazie ongemerkt (zonder koude-gevoel) kan worden op de huid aangebracht.Belangrijk om weten

Wie ben jij ?

Dat weet ik dus nog niet...

Daarom:  Alvorens aan te vangen met een massage is er een verkennend gesprekje.

Ik stel een "klanten-fiche" op met uw gegevens en voorkeuren, zoals: soort licht, soort muziek, no-touch-zones, evt. aandoeningen, enz....  Het is namelijk belangrijk dat ik je een beetje ken alvorens U plaats neemt op mijn massagetafel.

Op deze fiche noteer ik ook uw eventuele lichamelijke problemen of mogelijke tegen-indicaties die mij misschien zelfs kunnen beletten om je te masseren. Bvb: zwanger zijn, infectieziekte hebben (bvb. griep), rugklachten, nekklachten, huidaandoening hebben (in erge mate, bvb: eczeem, psoriasis, ...), zich algemeen "onwel" voelen, auto-immuunziekten hebben, besmet zijn met HIV of hepatitis, recentelijk een botbreuk gehad, een orgaantransplantatie hebben ondergaan, veel roken...

Het is belangrijk voor mij en voor jou dat ik daar professioneel mee om ga en "voorzichtig" ben.

Twijfel je aan je gezondheid ? Raadpleeg dan misschien best vooraf eens uw arts of specialist alvorens een afspraak vast te leggen. Vraag hem om duidelijk te zijn over wat kan en vooral; wat niet kan !

Een massage kan namelijk behoorlijk wat beroeren in het lichaam... Daarom is het belangrijk voor mij dat ik weet met wie ik te doen heb. Risico's nemen en uw gezondhied schade toe brengen, dat kan ik me niet veroorloven !

Mijn taak is om jou te laten genieten !


Hoe ik het zie:

Ik ben iemand die jou een massage zal geven vanuit een openheid, onvoorwaardelijke liefde en respect voor m'n klant en zijn/haar lichaam.

Ik respecteer steeds jouw grenzen. Ik verwacht van jou dat je mijn grenzen respecteert.


Tips:

Zorg voor een goede hygiëne aub. Neem vooraf thuis een bad of douche.

Draag misschien best comfortabele losse kledij waar je vlotjes in en uit "springt"  ;o)

Voor de massage: geen juwelen dragen, dus: doe je ringen af, doe oorringen uit en laat ook alle andere soorten juwelen thuis... zo kan je er ook geen vergeten als je terug vertrekt...

Tijdens de massage is de bereikbaarheid van bvb. de grote bilspier (zitvlak), spieren in de zijkant van uw dijbeen, enz. van belang. Hou hiermee rekening bij de keuze van uw ondergoed. Daarom ook deze tip: liefst geen boxershorts.

Kies voor een klein SLIPJE en bij voorkeur geen boxershort alstublieft...

Delen die niet gemasseerd worden blijven bedekt middels handdoeken, tenzij je te warm zou hebben natuurlijk...


Drink na de massage voldoende water of kruidenthee !! Dat helpt uw lichaam om de afvalstoffen kwijt te raken...

Je kan de olie op de huid laten zitten en hoeft dus niet meteen te douchen. Uw huid zal je dankbaar zijn !

Douche nemen bij mij is (voorlopig nog) niet mogelijk.Video over hoe je zélf de nek (mogelijks) los kan maken van iemand


De kleine lettertjes...

Mijn prijs omvat: een opgewarmde kamer, goede massage-olie, zachte handdoeken en dito handen.
Ik doe vooraf een verkennend gesprekje, ik vul een klantenfiche in en stem af op uw wensen, dan start ik meteen met de massage.
Wil je een "gesprek", dan 'boek' je best wat extra tijd en dan doen we dat vóór de (eventuele) massage. Laat het me weten, dan maak ik graag wat extra tijd voor je.
Een "zwaar gesprek" na een massage ontneemt je anders meteen weer het gevoel waarvoor je uiteindelijk gekomen was... Daarom doe ik dit nooit.
Na de massage laat ik je rustig liggen. Neem rustig je tijd om weer 'te aarden' en kom pas op 't gemak weer naar beneden als je 'klaar' bent.
We rekenen af (alleen cash aub) en je verlaat mijn praktijk.
Ik ben geen dokter, geen psycholoog en vooral; geen tovenaar...  Dus, als je bij mij op bezoek komt met een enorme beladenheid en je verwacht dat ik het allemaal in één keer zal oplossen, dan leg je teveel 'verantwoordelijkheid' bij mij als masseur..
Als je  extra hulp wil. Dan probeer ik je te helpen via de Ayurvedische weg. Dat vraagt dan om een consult...
Een gesprek wordt bij mij aanzien als "therapeutisch werk" en zal ook de kostprijs van 12,50 euro per kwartier met zich meebrengen.
Ik geef vanaf heden enkel nog massages aan dames en hetero mannen.
Dank voor uw begrip.